GTD, HATAY MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ MARKALAŞTIRACAK 18 2024, 16:31
https://www.gastroturkey.com/haber-detay/gtd-hatay-mutfak-kulturunu-markalastiracak-65f801cf9f33b
https://www.restorankuruyorum.com/gtd-hatay-mutfak-kulturunu-markalastiracak/
https://parlarmedya.com/hatay-mutfagi-tennurden-diste-belgeseli/
https://haberaynasi.blogspot.com/2024/03/hatay-mutfag-lezzetlerin-baskenti-ylmaz.html
GTD, geçtiğimiz günlerde Hatay Dayanışma Derneğiyle belgesel çalışması ve workshop etkinliği kapsamında bir araya geldi. Katılımcılar hep birlikte ‘Tennurden Dıste’ belgeselini izledi. Ardından Hatay mutfağının tarihi kültürüne dikkat çekmek, depremden sonra yeni yapılaşma dahilinde Hatay mutfağına uygun gastronomi sokaklarının ve lezzetlerinin planlanıp hayata geçirilmesi üzerine konuşmalar yapıldı.
Etkinliğe; Hatay Dayanışma Derneği Başkanı Fahir Semir Abacı, GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe, MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci, “Antakya Mutfağı” ve “Sokak Lezzetleri” kitaplarının yazarı Mehmet Tanrıverdi, “MU” kitabında mutfak şiirlerine yer veren şair Nisa Leyla, “Mınınn” isimli romanıyla Hatay mutfağının olmazsa olmazı “Keşkeği” konu alan Özge Doğa, Turizm ve Gastronomi yazarı Cem Polatoğlu gibi isimler yer aldı.
MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci konuşmasında, Hatay mutfağının kültürüyle tarihe ışık tutan en önemli mutfaklardan biri olduğunu ve Hatay mutfağının, çok kültürlülük içeren birçok mutfak kültürlerinin harmanlandığı şehir olduğunu söyledi. GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Hatay mutfağının Türkiye içindeki önemine ve bu lezzetleri ortaya çıkaran deneyimli şeflere teşekkürlerini iletti. Turizm ve Gastronomi yazarı Cem Polatoğlu ise konuşmasında depremin Hatay’a, Hatay insanına verdiği zararı ve deprem öncesi Hatay için ne yapılması gerekiyorsa ihmal edilmemesi gerektiğinden bahsederek sözlerini tamamladı.
Etkinliğin sonlarına doğru; Antakya’dan gelen çorba, peynir çeşitleri, babagannuş, haydari, tuzlu yoğurt, humus, yaprak sarma, içli köfte, kaytaz, lahmacun, biberli ekmek, kömbe, kabak tatlısı ve künefe gibi yöresel lezzetler iftar saatinde konuklara ikram edildi.
DIĞER HABERLER
-
Avrupa’nın en büyük gastronomi turizmi etkinliği GASTROSHOW, Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleşecek
07 2024, 16:03 -
Gastronomik etkinlik yoğunluğu
07 2024, 16:00 -
GastroShow 2024 Basın Haberleri
07 2024, 15:32 -
GASTROSHOW’DA SANATA VURGU
04 2024, 15:17 -
TURKUVAZ MEDYA'DA GASTROSHOW ZİRVESİ
04 2024, 15:05 -
DÜNYA GASTRONOMİ DERNEĞİ BAŞKANI ERİK WOLF, GASTROSHOW ETKİNLİĞİNDE YER ALACAK
29 2024, 17:14 -
GTD, HATAY MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ MARKALAŞTIRACAK
18 2024, 16:31 -
GTD, YALOVA TURİZM ÇALIŞTAYINA KATILDI
08 2024, 13:22 -
GTD ANKARA, FAALİYETLERİNE BAŞLADI
07 2024, 12:39 -
GTD ve XSIGHTS Araştırma, Müşteri Deneyimi ve Müşteri Etkinliği Düzenledi
01 2024, 09:12